Sunday, October 2, 2016

Resepi Sup Miso


Resepi Sup Miso

Bahan bahan
Pes Miso 2 sudu besar
Air 2 cawan (180ml)
Cendawan Shimeji
Dashi 1 sudu kecil
Wakame secukupnya
Daun bawang dihiris halus

Cara membuatnya
Panaskan air. Masukkan Cendawan Shimeji dan Dashi. Tutup api bila mendidih. Masukkan pes Miso (boleh ditambah kalau sukakan rasa miso yang pekat). Taburkan Wakame dan daun bawang sebelum menghidang.

:: wakame akan kembang lebih kurang 1-2minit.
Sangat enak dimakan ketika masih panas.. :)

1 set Miso Pes+Dashi+Wakame Semenanjung RM33
1 set Miso Pes+Dashi+Wakame Sabah/Sarawak RM45

PM atau Whatsapp 0174085409 sekarang. :)

No comments:

Post a Comment